MOBBIT gaat internationaal met steun van Limboma

26 June 2019

“Deze kapitaalverhoging is nodig om onze internationale expansie te ruggensteunen. Als we in landen zoals Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en de Scandinavische landen geïnteresseerde partners willen overtuigen, moeten we financieel sterk staan. Er zijn wel degelijk verschillende geïnteresseerde partijen in die landen om MOBBIT te commercialiseren,” aldus het ondernemerskoppel Annemie Achten en Ronny Reygel. Zij blijven samen meerderheidsaandeelhouder van MOBBIT nv.

NIEUWE EN BETERE DIENSTVERLENING

“MOBBIT kon dit jaar weer op grote interesse rekenen op de ISH-beurs in Frankfurt. We willen echt toegang tot het buitenland. Daar ligt voor ons het grote potentieel. Het zijn grotere markten, uiteraard.  Maar ook de strengere normen (VDI 6022 in Duitsland en ÖNORM H 6021 in Oostenrijk) spelen een belangrijk rol. Om te kunnen beantwoorden aan deze strengere normen moeten onze commerciële partners op zoek gaan naar innovatieve oplossingen. Ons systeem stelt onze commerciële partners in staat nieuwe en betere dienstverlening aan te bieden. Wij helpen hen de nieuwe opportuniteiten in te vullen,”aldus Tom Heeren.

MOBBIT, EEN BRILJANT IDEE

Als je ‘MOBBIT’ uitspreekt, hoor je het Engelse ‘mop’, vertaald betekent dat ‘dweilen’. “Dat is exact wat ons product doet: op basis van een bicomponente microvezel zuivert MOBBIT, die door de buizen getrokken wordt, al dweilend ventilatieleidingen, grondbuizen of andere kanaalsystemen. Reguliere systemen borstelen de kanalen schoon en zuigen het losgekomen stof op. Deze methodes laten nog vuil en bacteriën achter, zijn omslachtig, tijdrovend en onaangenaam. Ze voldoen gewoon niet aan de steeds strengere normen. MOBBIT onderscheidt zich omdat het als enige enkel water en detergent gebruikt,” aldus Ronny Reygel.

“IN DE MOBBIT FLOW”

“We volgen de markt nauwgezet op en kunnen flexibel reageren. MOBBIT Two, geschikt voor kanalen met een diameter kleiner dan 90 mm, wordt nu getest om in productie te gaan. MOBBIT Three, die vierkante en andere ventilatiekanalen aankan, zit in de ontwerpfase. We blijven dus in de MOBBIT flow, met de ontwikkeling van nieuwe types en voortdurende verbeteringen,” besluit Annemie Achten